Leiripaikkaa mä metsästän..

 Kevään 2013 leiriä  ajatellen.
.. tahdon saada suuren! Ja hyvän! Missä on lämmintä vettä ja hyvä sauna ja monta pajatilaa ja ja ja.. Niin. Nyt kun ensi kevään leiritilan metsästys on kovalla hötinällä käynnissä, sitä tulee miettineeksi, mikä on hyvän bardileiripaikan määritelmä.
Jokaisella leirillä, johon olen osallistunut, olen ollut mukana kuuntelemassa tai ottamassa osaa keskusteluun, joka on koskenut sitä kyseistä leiripaikkaa. On mietitty, mikä tässä tällä kertaa on hvyää ja mikä huonoa. Mikä toimii paremmin kun sillon viimeksi ja onneks täällä on nyt se ja tämä juttu toisella tavalla. Sitten tietenkin myös ne huonot puolet, kun kaikki ei toimikaan ihan niinkun pitäisi tai sen kertaiset ratkaisut eivät kaikkia miellytä.
Mikä sitten on se ykkösjuttu, minkä perusteella leiripaikka on valittava? Itselleni se on varmaan pajatilat. Tarvitsee olla tarpeeksi isot ja lukumäärältään riittävät tilat, missä järjestää pajoja, muuten koko leirin idea lössähtää. Jos kysyttäisiin keittiöihmisiltä, olisi leiripaikan valintaa määrittelevin tekijä varmasti keittiön laatu. Se, että tilat ovat tarpeeksi isot ja mahdollistavat suurelle määrälle ruuan laittamisen. (Uskokaa tai älkää, näin ei aina ole isommissakaan leiripaikoissa). Jokaisella leiriläiselläkin on varmasti omat prioriteettinsa riippuen siitä, mikä leirillä on se ykkösjuttu.
Toisille on tärkeää, että nukkumatilat ovat tarpeeksi etäällä riehumatiloista. Jotkut tulevat leirille intoa puhkuen odottaen sitä, että illalla pääsee saunaan. Osa haluaisi leiripaikan sijaitsevan jossain muualla kun keskellä korpea ja toiset taas pitävät metsän keskellä vietetystä viikonlopusta. Melkein kaikki ovat kuitenkin sitä mieltä, että ihmiset sen leirin tekevät ja kaikissa paikoissa ollaan tähänkin mennessä pärjätty.
Mitä mieltä sinä olet? Mikä on ollut sinusta paras leiripaikka tähän mennessä ja miksi? Mitä meidän leirinjärjestäjien kannattaisi pitää silmällä, kun haemme seuraavaa paikkaa?
Kevään leiripaikka on tällä hetkellä vielä auki. Muutama paikka on syynin alla, mutta jos sinulla on hyvä ehdotus siitä, missä leiri kannattaisi seuraavalla tai sitä seuraavalla kerralla pitää, niin kerro ihmeessä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Leiripaikkaa mä metsästän..

  1. Minulle leiripaikan tärkeimmät ominaisuudet ovat
    – pajatilojen sopivuus: vähintään yksi ryhmäliikuntaan ja yksi pienempi tila keskittymistä vaativiin juttuihin.
    – Keittiön varustelu; kuitenkin mahdollisuus selvittää varustetaso etukäteen on tärkeämpi, jotta osataan varautua.
    – Hinnoittelun selkeys: vuokrataanko sauna ja tilat erikseen vai onko koko paikalla könttäsumma. Näissä tulee joskus ikäviä yllätyksiä, esim jos nukkumarakennukset, keittiö-/salitila ja sauna hinnoitellaan käytön mukaan erikseen.

    Nämä ei ole kovin tunneperäisiä kriteerejä, nekin varmaan olis enemmän kuin tervetulleita 😀

Kommentointi on suljettu.