Hostelli Palopuro, viimeistä kertaa

Hostelli Palopuro palveli meitä leiripaikkana monta kertaa. Vaikka päätimme haikein mielin lähteä etsimään uusia paikkoja, omasta mielestäni – useita leiripaikkoja nähneenä – se oli tiloiltaan kenties jopa paras tähän mennessä. Siellä oli mm. useita pajatiloja, erilliset, häiriöttömät nukkumatilat, riittävän iso sauna, jossa riitti lämmintä vettä, hyvä keittiö ja kapasiteettia suurehkolle määrälle bardeja.

Otin oheiset kuvat viime kevään leirin päätteeksi viimeisenä paikalta lähteneenä, kun kaikki oli siivottu ja laitettu kuntoon. ”Jätä paikat siihen kuntoon, missä toivoisit niiden olevan tullessasi itse seuraavan kerran”, kuten joissakin paikoissa saattaa nähdä tilan siivousohjeena.

Kuvien avulla voit palata vielä kerran muistelemaan, mitä kaikkea olet kokenut Palopuron bardileireillä. Pieni nostalgiatrippi, ennen kuin on aika suunnata katse uusiin paikkoihin ja bardeiluihin. Näihin tyhjiin, siisteihin kuviinkin on helppo kuvitella bardiystävät tekemässä niitä kaikkia upeita juttuja, joita olemme yhdessä kokeneet.

aula

Aula. Ensimmäinen paikka, jonka suurin osa meistä näki Palopuron sisätiloista. Tiskin takana saattoi olla joku leirin järjestäjistä ottamassa sinut vastaan. Taustalla näkyvässä keittiössä olimme laittamassa ruokaa tai tiskaamassa kukin vuorollamme.

yläkerran käytävä

Yläkerran käytävä. Sohvilla löhösi usein useampi bardi rentoutumassa, juttelemassa tai odottamassa ruokailun alkua. Tämä oli hyvä paikka keskustella kaikenlaisista asioista.

ruokailutila

Ruokasali. Kaikki pöydät täynnä bardeja aamiaisella, lounaalla, välipalalla, päivällisellä … Ruokailujen lomassa pajojen pitäjät esittelivät vuorollaan tulevia pajojaan. Iltaisin täällä notkuttiin mm. lautapelien parissa. Tuolit olivat pääosin toisinpäin kuin kuvassa.

teatteri

Teatteri. Täällä improttiin, soitettiin, laulettiin ja vaikka mitä! Myös esitykset pidettiin tässä tilassa.

liikuntasali

Liikuntasali. Liikunnallisten pajojen sydän. Pelkästään salin köydet, korit, patjat ja puolapuut houkuttelivat liikkumaan eri tavoin. Ohjelmassa ja sen ulkopuolella oli tutustumisleikkejä, tanssia, hierontaa, kasoja …

mummola

Mummola. Hostellin kodikkain huone, joka myös sai osansa mitä erilaisimmista sekalaisista pajoista.

 

Kirjoittanut,
muuan nimimerkin takaa muisteleva bardi
(jonka puolesta tämä julkaisu on julkaistu)