Käärmeen vuosi

Kultturibardi.

Bardiblogi heräilee taas eloon talvikooman alta, niinkun käärmeetkin heräilee horroksesta (tosin ne odottelee vielä vähän lämpimämpiä kelejä). Tällaisena aikaisena käärmeenä kävinkin tervehtimässä viikonloppuna kiinalaista uutta vuotta Helsingissä, missä Lasipalatsin aukiolle olikin tapausta juhlimaan kokoontunut melkoinen määrä porukkaa.Kuinka sopivasti sattuikaan, alkanut vuosi oli juurikin käärmeen vuosi ja minähän olen käärme kiinalaiselta horoskoopiltani. On siis hyvä vuosi tulossa. ^^

Tapahtuma alkoi Kolmen sepän patsaalta kulkueella. Kulkueeseen kuului kaksi kepin nokassa heiluvaa lohikäärmettä ja kolme leijonaa joita kuljetti aina kaksi ihmistä per puku. Asiaan kuului myöskin rummutusta ja muuta metakkaa, mutta Taiwanilainen seurani naureskeli sen olleen kovin suomalaista. Kovin siis hiljaista verrattuna siihen, mitä hän oli tottunut. Kulkue pysähtyi mm. erään kiinalaisen ravintolan eteen tanssimaan. Se kuulemma tuo ravintolalle hyvää onnea.

Lasipalatsin aukiolla oli esiintymislava ja kojuja, josta sai mm. kiinalaista ruokaa ja juomaa. Melkein vilu tuli, kun oli esiintyjät niin vähissä vaatteissa, tanssijat varsinkin. Mutta todella tarkkaa ja kaunista tanssia ja musiikkikin oli mieleeni. Mieleen jäivät myöskin soittimien hassut nimet kuten piikkiviulu(?). Kiinalaisen keittiön antimista tuli maistettua bubbletea nimistä juomaa, joka on siis teetä, missä on maustettuja perunatärkkelyspalloja. Jännän makuista suorastaan. Sitä saa tapahtuman jälkeenkin helsingissä E2 cafeesta (http://e2cafe.net/).

 
Kuvan ottanut Kazuma Kuramasu.

Vuosi vaihtui klo 18.00 suomen aikaa. Lasipalatsin aukiolla nähtiin muutama ilotulite ja vähän myöhemmin sitten isompi ilotulitus vähän näkyvämmältä paikalta. Aukio oli koristeltu nätisti punaisilla lyhdyillä ja alla olevassa kuvassa oleva hämy on peräisin juuri nähdyistä ilotulitteista.

Lopuksi vielä pieni videonpätkä, joka kertoo miksi kiinalaisen uuden vuoden aikaan punainen väri ja kova meteli ovat suosittuja.

Video löytyy täältä.